top of page
k6maC_thick%20(1)_edited.png

מצעד הרובוטים של מגפת הקורונה!

התפשטות וירוס הקורונה מביאה עמה עלייה מהירה מאוד של שימוש והטמעה של רובוטים רבים לצרכים שונים, החל מטיפול בחולים מבודדים ועד לטיפים רפואיים. אספנו את הרובוטים האלה ואפילו דירגנו אותם מאחד עד עשר, אז קחו שנייה הפסקה מנטפליקס או מלעשות סטורי שלכם עושים יוגה וקראו את מצעד הרובוטים של המגפה!

אנחנו לא יודעים הרבה על הרובוט הזה, אבל קבוצת העיתונים הגדולה יותר בסין, People's Daily, פרסמה אותו בחשבון הטוויטר שלה. העיתון בעל אותו השם הוא גם העיתון של המפלגה הקומוניסטית בסין, ונמצא בתפוצה עולמית. מהדימויים הספורים שנמצאו באינטרנט, נדמה כי הרובוט אפילו לא פעיל. עפ"י חשבון הטוויטר של העיתון, "רשת הכוח של צ'וז'ואו שלחה רובוטים אינטליגנטים במקום צוותים, לסיור לאורך 60 התחנות ברחבי העיר."

עיצוב: ריפ אוף של וול-אי

חמידות: חמוד כמו וול-אי

יעילות: פחות מוול-אי

עזרה: ראינו פשוט וול-אי, אז עזר בבידוד

סיכום: מי חוקר האם הרובוט קיים? ובגלל זה הוא בתחתית הרשימה שלנו

ציון סופי: 1

תואר כ'נשק הארדקור' עם 'כוח יוצא דופן'. מדובר בשני מיכלי ריסוס על גלגלים שמופעלים בשלט רחוק, בינתיים בבדיקות בפארק ההייטק בהנז'ו.

עיצוב: טנק תינוק מצונן

חמידות: מוותרים

יעילות: כמו לטבול את הרחוב באקונומיקה

עזרה: בעיקר ללב של אנשים שהתגעגעו למכונית על שלט

סיכום: לשים דברים על גלגלים זה לא נחשב כרובוטיקה אוקיי אנשים?!

ציון סופי: 2

60 רובוטים מסוג "ג'יימס" של החברה הבלגית Zorabots, הושאלו לבית אבות במדינה. הרובוטים יכולים לנווט בתוך חדר ולפתוח שיחות וידאו דרך המסנג'ר של פייסבוק.

עיצוב: אייפד על רומבה

חמידות: כן כי קומפקטי ועגלגל

יעילות: שיחות זום שמקלות על הבדידות

עזרה: עוזר מאוד לכל הנכדים בעולם

סיכום: הינו מסתדרים בלעדייך, אבל אתה אחלה גבר ואחלה גזרה

ציון סופי: 3

פרומובוט, שבא מחברת סטארט-אפ בעלת אותו השם מפנסילבניה, הוא אמצעי שיווק ממוצע (ליטרלי אפשר להזמין אותו בצבע מועדף מהאתר שלהם). הוא נהיה קצת יותר מעניין כשבילה כשעה שלמה בדאון טאון מנהטן, ובטיימס סקוור בניו יורק, ושאל אנשים האם הם משתעלים, וייעץ אם הם צריכים ללכת לרופא.

באירוע אחר בטיימס סקוור הוא גם חילק מסכות לעוברים ושבים. הרובוט הורחק מהמקום לאחר זמן קצר כי היה צריך אישור להרצה של commercial business במקום.

עיצוב: מטר וחצי של פרסומת

חמידות: תכלס כן כי הוא באד בוי

יעילות: שאלון באזפיד

עזרה: לא התרשמנו

סיכום: תכלס אמור להיות מקום 5 אבל הורדנו נקודה על זה שהוא רע

ציון סופי: 4

רובוט שירות של חברת Keenon משנחאי הוא בעצם רום סרוויס שלא צריך לתת לו טיפ. עשרות רובוטים פועלים במלונות ומסעדות בווהאן, מתוכנתים לעצור ליד כל דלת ולהוביל אוכל ותרופות. באים גם עם הקלטה ידידותית.

Hello everyone. Cute Little Peanut is serving food to you now. Enjoy your meal. If you need anything else, please message the staff on WeChat

עיצוב: מדף מסוגנן

חמידות: שידה מדברת? בחייאת

יעילות: לא מניח את הצלחת על השולחן

עזרה: חוסך טיפ

סיכום: בטוח שהמלצר הזה לא יפיל לכם את המנה אבל הוא גם לא ישתעל עליכם

ציון סופי: 5

רובוטים של CloudMinds

החברה הבינלאומית CloudMinds שחררה לבית חולים בסין 12 סטים של רובוטים מסדרת G5 - רובוטי שירות עם אינטליגנציה פיזית. הרובוטים פועלים במשך 24 שעות ביממה ומתוכננים להטמעה כך שיתפעלו את בית החולים באופן מלא.

עיצוב: צעצוע

חמידות: אנושי מידי

יעילות: ברמות לכאורה

עזרה: בוא נראה אותך

סיכום: מפחיד לחשוב על בית חולים ללא רופאים אבל בכללי העתיד מפחיד, אז הוא לא שינה כלום

ציון סופי: 6

מנקה ומחטא בתי חולים בסין בעזרת אור שהם מפיצים שנקרא UVD שהורג את הוירוס. חברה דנית שזכתה בפרס שנחשב ל״אוסקר של הרובוטים״ מפתחת רובוט שיכול להפחית את הסיכון של הדבקות בנגיף בקרב עובדי בתי החולים, ובכך להפחית את ההתפשטות באופן כללי ולהציל חיים.

עיצוב: מהמם עם אפקטים של תאורה

חמידות: תכלס מנורה על גלגלים

יעילות: בטירוף

עזרה: אחלה

סיכום: עוזר למגר את המגפה, אבל לא מרפא חולים אבל הכי רובוט מהעתיד, איי רובוט לקורונה

ציון סופי: 7

מנקה ומחטאת בתי חולים בארצות הברית, בעזרת אור UV שהורג את הנגיף. היא כל כך חזקה שאף אחד לא יכול היות בחדר בזמן שהיא מנקה אותו. סיידי מפיצה אור חזק מאוד לסירוגין או באנגלית זאפינג, ובכך אחרי כמה פצצות אור משמידה 99% אחוז משאריות הוירוס בחדר בית החולים. סיידי נקראת על שם הפודלית שהלכה לעולמה של הזוג שתרם את רוב בכסף לייצר אותה, הגברת והאדון יורגנסן מסקוטסדייל ,אריזונה.

עיצוב: פטרייה מהממת

חמידות: כבר אמרנו פודל?

יעילות: ואו

עזרה: סבבה

סיכום: רצחנית כי בגללה צריך לפנות את החדר, אבל היא שווה את זה

ציון סופי: 8

רובוטים של JD.com

חברת המשלוחים השנייה בגודלה בשנחאי פיתחה רובוטים שליחים שיכולים להגיע לדלת המזמינים, עד חמישה קילומטרים, במהירות של 20 קמ״ש, בנוסף הוא מצויד במצלמות וחיישנים ומסוגל להגיב בעצמו לחוקי התנועה. הרובוטים מזהים את הלקוחות בעזרת טכנולוגיית זיהוי פנים. הרובוטים הממונעים האלה הגיעו כפתרון למחסור בכוח העבודה האנושי בסין, והם העלו את ממוצע המשלוחים של ג׳יי די ל-150,000 חבילות ביום.

עיצוב: סתם קוביה

חמידות: בימבה

יעילות: מרשים

עזרה: יותר עוזר לקפיטליזם

סיכום: תכלס מזל״ט שמביא חבילות, מה קרה לסקסיות של לקבל חבילה? הקורונה הגזימה

ציון סופי: 9

רובוטים שפותחו במחלקה להנדסה מכנית שבאוניברסיטת צ'ולאלונגקורן בתאילנד, מאפשרים בעצם ביקור רופא, ללא מפגש פיזי. הם עוזרים להפחית את ההדבקות של הצוות הרפואי בבתי החולים בבנגקוק. התחילו בתור רובוטים שעוזרים לחולים שחווים התקף שעלול לסכן את הרופא, שודרגו ועכשיו מגיעים לחדר במקום הרופא למדוד חום, לתת תרופות ואוכל. לרובוט יש מצלמה ורמקול כשלרופא יש את המיקרופון, איתו הוא יכול גם לדבר עם החולים מהבית, לאבחן אותם להרגיע אותם או לעדכן על מצבם. בתאילנד הרובוטים האלה עזרו ל-40 חולים להחלים והם שוחררו הביתה.

עיצוב: שחור מט אופנתי

חמידות: לאכול אותו

יעילות: מה אתה לא עושה?

עזרה: גם עוזר לחולים וגם לרופאים? חיימשלנו מזה תודה

סיכום: ליטרלי הרובוט הכי מושלם

ציון סופי: 10

מקווים שנהניתם ונתראה במגפה הבאה!

3>


Comentarios


    כתבות נוספות

bottom of page